Πίσω στα 1964, στην κορύφωση της Beatlemania, όταν πλέον έμπαιναν αρκετά χρήματα στην τσέπη του, ο John Lennon πλήρωσε 6.600 βρετανικές λίρες (μεγάλο ποσό για την εποχή) ώστε να δώσει σάρκα και οστά σε ένα όνειρό του: να αποκτήσει μια Rolls Royce. Το ότι δεν είχε καν δίπλωμα οδήγησης -θα αποκτούσε λίγους μήνες αργότερα- δεν τον εμπόδισε, ήταν αποφασισμένος να προσλάβει και σωφέρ στο μεσοδιάστημα.

Βέβαια, ο ίδιος φανταζόταν το αυτοκίνητο κομματάκι διαφορετικό σε σύγκριση με ό,τι πούλαγε τότε η διάσημη κατασκευάστρια εταιρεία. Έτσι, δεν άργησε να προσθέσει διάφορες μετατροπές. Για παράδειγμα, την ήθελε τη Rolls Royce του εφοδιασμένη με πικάπ, ώστε να μπορεί να ακούει δίσκους, αλλά και με ένα ψυγειάκι στο πίσω μέρος. Και το 1967, στην τούρλα των ηχογραφήσεων για το Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, αποφάσισε ότι έπρεπε και το αμάξι του να γίνει …ψυχεδελικό, οπότε την έβαψε κίτρινη και πρόσθεσε διάφορα σχέδια σε κόκκινους, μπλε και ροζ χρωματισμούς.

Μετά τη δολοφονία του, η Rolls Royce πουλήθηκε σε δημοπρασία και βρέθηκε στα χέρια του Καναδού επιχειρηματία Jimmy Pattison, ο οποίος πλήρωσε 2.300.000 αμερικάνικα δολάρια προκειμένου να την αποκτήσει.

Αυτές όμως τις μέρες το αμάξι ξαναβρέθηκε στο Λονδίνο, σε μια έκτακτη δημόσια εμφάνιση στα πλαίσια των εορτασμών για τα 50 χρόνια του Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band: αποτέλεσε τμήμα μιας σχετικής έκθεσης στο Bonhams, που κράτησε από τις 29 Ιουλίου ως τις 2 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν από την πλευρά των διοργανωτών, υπήρξε μεγάλη επισκεψιμότητα από fans των Beatles.

Πηγή: www.avopolis.gr

Pin It on Pinterest

Shares