Ειδικοί κάνουν λόγο για έλλειψη της πρώτης ύλης με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα.

Το θρυλικό μεξικανικό ποτό παρασκευάζεται με πρώτη ύλη το φυτό αγαύη και σύμφωνα με το Reuters, οι σοδειές έχουν περιοριστεί με αποτέλεσμα η τιμή του φυτού να έχει εξαπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Αυτή τη στιγμή, η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 22 πέσος (1,18 δολ.) το κιλό έναντι 3,85 πέσος το 2016. Ως αποτέλεσμα, οι παραγωγοί καταφεύγουν σε πιο νεαρά φυτά, τα οποία όμως δεν παράγουν την ίδια ποσότητα.

Τουλάχιστον 12 αναλυτές που επικαλείται το Reuters προειδοποιούν ότι οι ελλείψεις θα ενταθούν φέτος και θα κρατήσουν έως και το 2021.

Pin It on Pinterest

Shares