Οι Νεοΰορκέζοι City Of the Sun πραγματοποιούν την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα και στο Gagarin στις 31 Αυγούστου δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε γνωριμία με την μουσική τους.

Οι City of the Sun κατάγονται από τη Νέα Υόρκη και αποτελούν ένα ορχηστρικό τρίο που περίτεχνα προσμειγνύει μουσικά είδη σε ένα αμάλγαμα indie, rock, flamenco και post-rock ηχοχρωμάτων, συντελώντας σε ένα πρωτόγνωρα πολυσυλλεκτικό world-music αποτέλεσμα. Σχηματισμένοι το 2011 από τον κιθαρίστα John Pita, οι City of the Sun αποτελούνται επίσης από τον Avi Snow (κιθάρα) και τον Zach Para (κρουστά). Έχοντας αναπτυχθεί μουσικά και καλλιτεχνικά ως μουσικοί δρόμου στην γεννέτειρά τους, Νέα Υόρκη, έλαβαν για πρώτη φορά αναγνώριση και προσοχή από ένα μεγαλύτερο κοινό, παίζοντας σε ένα TED conference του 2013.

Από τότε, οι City of the Sun εμφανίστηκαν ως headliners και πραγματοποίησαν sold-out shows σε σημαντικά venues της Νέας Υόρκης όπως το Gramercy Theater και το Brooklyn Bowl, έπαιξαν σε μουσικά festivals – όροσημα όπως τα SXSW, Firefly, CMJ και το festival του CBGB’s μεταξύ άλλων. Εμφανίστηκαν ως support των Charles Bradley και Gregg Allman, ενώ έχουν μακροχρόνια συνεργασία με την πλατφόρμα της Sofar Sounds και τις Godin Guitars, τις οποίες και χρησιμοποιούν. Το ντοκυμανταίρ “The C Word” που σκηνοθετήθηκε από την Meghan O’Hara με τον Morgan Freeman σε ρόλο αφηγητή, συμπεριλαμβάνει music score σε σύνθεση των John, Avi και Zach.

Το 2016 οι City of the Sun κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο LP τους “To the Sun and All the Cities in Between”, φτάνοντας στη θέση #12 του Billboard Jazz Albums chart. Το single “Everything” έφτασε στη θέση #2 του US Viral 50 chart του Spotify και στη θέση #5 του Global Viral Chart της ίδιας πλατφόρμας, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει περισσότερες από 5 εκατομμύρια αναπαραγωγές μέχρι σήμερα.

 

Ημερομηνία: 31 Αυγούστου
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Χώρος: Gagarin
Σημεία Προπώλησης: Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373, www.sydrecords.com) Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Αθήνα, τηλ.: 210 3841550, www.rhythmrecords.gr) Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 210 3304133, www.metalera.gr) Τηλεφωνικά στο 11876 Reload Stores Media Markt Seven Spots Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης Ηλεκτρονική προπώληση:https://www.viva.gr/tickets/music/gagarin-205/city-of-the-sun-live-in-athens

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Shares