Συνδυάζοντας στη μουσική τους ρετρό και τζαζ μοτίβα με ποπ ρυθμούς αλλά και στοιχεία από διαφορετικές κουλτούρες, οι Pink Martini δημιουργούν ένα αισθησιακό κράμα, που διατηρεί τη φρεσκάδα του και ταυτόχρονα ιντριγκάρει και μαγεύει το κοινό. Όπως δηλώνει ο ιδρυτής τους, Τόμας Λόντερντέιλ, «είμαστε σαν μουσικοί αρχαιολόγοι που ανασύρουμε μελωδίες και ρυθμούς από διάφορα μέρη του κόσμου και δημιουργούμε ένα είδος μοντέρνας μουσικής».
Με την τραγουδίστρια τους, Τσάινα Φορμπς, θα μας ταξιδέψουν μέσα από τις ιστορίες των τραγουδιών τους στη Γαλλία του Μεσοπολέμου, τη ρομαντική Ιταλία, τη φλογερή Ισπανία, τις Αυστριακές Άλπεις και από εκεί στη μυστηριώδη Αραβία, την Αβάνα του 30, τη μυστικιστική Κίνα, την Ιαπωνία και τη Ν. Υόρκη.
«Μας αρέσει να έχουμε διαφορετικές ιστορίες από διαφορετικές γωνιές του κόσμου. Νομίζω πως ο κόσμος αγαπά την ποικιλία και την διαφορετικότητα αυτή στη μουσική μας, που την κάνει να μην έχει σύνορα», υπογραμμίζει ο Τόμας Λόντερντέιλ.
Οι Pink Martini δημιουργήθηκαν το 1994 από τον κλασικό πιανίστα και απόφοιτο του Χάρβαρντ, Τόμας Λόντερντέιλ, ως μια μικρή ορχήστρα με βάση το Πόρτλαντ του Όρεγκον. Το 1997 μπαίνει στο σχήμα η τραγουδίστρια Τσάινα Φορμπς από τη Ν. Υόρκη, συμφοιτήτρια του Τόμας στο πανεπιστήμιο, γράφουν τραγούδια μαζί και την ίδια χρονιά κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ Sympatique, με το οποίο καταφέρνουν να ενθουσιάσουν κοινό και κριτικούς, αρχικά στη Γαλλία και στη συνέχεια σε πολλές άλλες χώρες. Το Je ne veux pas travallier γίνεται mantra στα χείλη εκατομμυρίων ανθρώπων και το άλμπουμ πουλάει πάνω από 1,3 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Από τότε μέχρι σήμερα, οι Pink Martini έχουν κυκλοφορήσει συνολικά οκτώ στούντιο άλμπουμ και μία συλλογή, πάντα από τη δική τους εταιρία Heinz Records.
Πρόγραμμα συναυλιών
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 21.00
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 17.00
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 21.00
Info
Christmas Theater
Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου
Τιμές εισιτηρίων
Πλατεία (Θεατρικά καθίσματα)
Vip Ζώνη: Κανονικό 68 ευρώ
Α Ζώνη: Κανονικό 58 ευρώ
Β Ζώνη: Κανονικό 48 ευρώ
Κερκίδα (καθίσματα κερκίδας)
Γ Ζώνη: Κανονικό 38 ευρώ, φοιτητικό – ανέργων: 32 ευρώ
Δ Ζώνη: Κανονικό 32 ευρώ, φοιτητικό – ανέργων: 26 ευρώ
Ε Ζώνη: Κανονικό 26 ευρώ, φοιτητικό – ανέργων: 20 ευρώ
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες: 211 77 01 700
Προπώληση εισιτηρίων: 211 77 01 700, www.viva.gr, www.christmastheater.gr

Pin It on Pinterest

Shares