Αν το άρθρο της εφημερίδας New York Times μπορούσε να… τραγουδήσει, τότε θα επέλεγε το «Θεσσαλονίκη μου, μεγάλη φτωχομάνα, εσύ που βγάζεις τα καλύτερα παιδιά» και θα πρόσθετε και «τα καλύτερα φαγητά» στον στίχο.

Οι ΝΥΤ κατάρτισαν μια λίστα με τα 52 μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κανείς μέσα στο 2016, βάζοντας στην πρώτη θέση, στο νούμερο 1, την Πόλη του Μεξικού. Προηγήθηκε brainstorming, όπου μια μεγάλη ομάδα συνεργατών δημοσιογράφων κατέθεσαν τις απόψεις τους για τους –κατά τη γνώμη τους– συναρπαστικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς της νέας χρονιάς.

«Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι πρώτη στο φαγητό», είναι ο υπότιτλος των Times, που αναγορεύει τη Θεσσαλονίκη σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο νούμερο 47, ανάμεσα στο Σεν Λούις του Μιζούρι (46) και στη Μάρφα του Τέξας (48), με κοντινότερο γαστρονομικό αντίπαλο το Τσεσμέ της γειτονικής Τουρκίας, που βρίσκεται στο νούμερο 14.

Οι νεαροί επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, με τον άφθονο φοιτητόκοσμο, αντιμετώπισαν την υψηλή ανεργία με έναν ασυνήθιστο τρόπο, γράφει η εφημερίδα. ¶νοιξαν εστιατόρια, ανακάτεψαν μπαχαρικά και μπέρδεψαν «την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με σλαβικά και οθωμανικά αρώματα», κρατώντας υψηλή την ποιότητα των πρώτων υλών και χαμηλές τις τιμές. Ανάμεσα σ’ αυτά τα εστιατόρια, οι συντάκτες ξεχώρισαν την τοπική κουζίνα του εστιατορίου «Sebrico».

Πηγή: www.thetoc.gr

 

Pin It on Pinterest

Shares