Οι Massive Attack ανακοίνωσαν ότι εγκαταλείπουν το Facebook μετά το πρόσφατο σκάνδαλο με την εταιρεία Cambridge Analytica.

Το προηγούμενο Σάββατο (17/03), προέκυψε ότι η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων που προσλήφθηκε από τον Donald Trump για την προεκλογική εκστρατεία του το 2016, συγκέντρωσε ιδιωτικές πληροφορίες από 50 εκατομμύρια χρήστες του Facebook χωρίς τη γνώση τους.

Η αντίδραση του συγκροτήματος από το Bristol της Μεγάλης Βρετανίας ήταν να διαγράψει την επίσημη σελίδα του στην πλατφόρμα.

Σε μία δήλωση που ανάρτησαν στο Twitter, έγραψαν: «Λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη έλλειψη σεβασμού για την ιδιωτικότητά σου από το Facebook, την έλλειψη διαφάνειας και υποχρέωσης λογοδοσίας, οι Massive Attack θα αποσυρθούν προσωρινά από το Facebook.»

Το κοινό ενθαρρύνεται να επισκεφθεί την επίσημη ιστοσελίδα της μπάντας για ενημερώσεις και ειδήσεις, ενώ η παραμένει ανενεργή η σελίδα της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που δημιούργησε ο Mark Zuckerberg.

Η υπόθεση της Cambridge Analytica έχει οδηγήσει σε ντόμινο εξελίξεων όχι μόνο στη Silicon Valley, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του διαδικτυακού κολοσσού, αλλά ευρύτερα στον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Η υφαρπαγή προσωπικών δεδομένων δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook έχει ως απόρροια αντιδράσεις, απολύσεις, παραιτήσεις, αλλά και κατακόρυφη πτώση στη μετοχή του Facebook, καταγράφοντας απώλειες δισεκατομμυρίων.

Το κίνημα «διαγράψτε το Facebook» υψώνει τη φωνή του και το trip-hop συγκρότημα των Massive Attack το υποστηρίζει.

Pin It on Pinterest

Shares