Το ίντερνετ δεν θα μπορούσε να μην έχει μπει στην καθημερινότητα όλων. Και αυτό προκύπτει και απ’την έρευνα που έκανε η ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή ) για το ποσοστό των νοικοκυριών που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο την χρονιά που διανύουμε, αλλά και τί είναι εκείνο που ενδιαφέρει περισσότερο τους Έλληνες στην μηχανή αναζήτησης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, 7 στα 10 νοικοκυριά διαθέτουν ίντερνετ στο σπίτι με το ποσοστό να ανέρχεται στο 68,1%. Αυτό δηλώνει μια φανερή αύξηση την τελευταία πενταετία εώς και 46,8%. Υπάρχουν όμως κάποιες περιοχές στην χώρα μας, που η πρόσβαση στο διαδίκτυο αυξήθηκε, συγκριτικά πάντα με το 2014.

Τα πρωτεία λοιπόν έχει η Βόρεια Ελλάδα με αύξηση 10,4%, και την Αττική να έρχεται δεύτερη με 5,5%. Μείωση φαίνεται ότι καταγράφηκε στην Κεντρική Ελλάδα και στα νησιά του Αιγαίου.

Τι είναι όμως εκείνο που ενδιαφέρει περισσότεροι τους Έλληνες στο διαδίκτυο;

Δεν είναι τα social media, αλλά η προτεραιότητα τους είναι η ανάγνωση ειδήσεων σε ιστοσελίδες, εφημερίδες και περιοδικά με ποσοστό 85,4%, ενώ το 80,4% αναζητεί πληροφορίες και υπηρεσίες.

Pin It on Pinterest

Shares