Ο πρώην ντράμερ των Beatles, ο Ringo Starr, χρίστηκε ιππότης στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και αστειεύτηκε με τους δημοσιογράφους μετά την τελετή λέγοντας: «Περιμένω εσείς να χρησιμοποιήσετε τον τίτλο μου».

Ο 77χρονος μουσικός από το Λίβερπουλ που τώρα ζει στο Λος Άντζελες τιμήθηκε για την προσφορά του στη μουσική, καθώς το όνομά του περιλαμβανόταν φέτος στη λίστα Τιμών της Πρωτοχρονιάς της Βασίλισσας της Αγγλίας.

Ο Ringo, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Richard Starkey, συμμετείχε με τον Paul Mc Cartney, τον George Harrison και τον John Lennon στα θρυλικά «Σκαθάρια», όταν αντικατέστησε τον ντράμερ Pete Best το 1962 και περιστασιακά ήταν αυτός που τραγουδούσε, κυρίως τα τραγούδι «Yellow Submarine» και «With a Little Help from my Friends.»

Από το 1988, ο Ringo Starr ως «Σκαθάρι» ανήκει στο Rock and Roll Hall of Fame, μια τιμητική διάκριση για τους καλλιτέχνες του rock’n’roll, και το 2015 τιμάται ξανά με τον ίδιο τίτλο για τη σόλο καριέρα του μετά τη διάλυση του διάσημου βρετανικού συγκροτήματος.

Ο Paul McCartney χρίστηκε ιππότης πριν από 21 χρόνια και η τελετή για τον Starr πραγματοποιήθηκε 53 χρόνια μετά τη βράβευση των Beatles με το παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας το 1965 από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Ringo συνοδευόταν από τη σύζυγό του Barbara Bach στα Ανάκτορα όταν χρίστηκε ιππότης από τον πρίγκιπα William, που ένστολος ακούμπησε το σπαθί του στον ώμο του Starr, δίδοντάς του τον τίτλο του Σερ, ακολουθώντας έτσι ένα παραδοσιακό τελετουργικό.

«Δεν ξέρω πώς να κάνω χρήση του τίτλου αυτού σωστά», είπε την ώρα που έδειχνε το παράσημό του ο Σερ Richard Starkey σε δημοσιογράφο του BBC μετά την τελετή, «αλλά περιμένω εσείς να κάνετε χρήση αυτού».

Pin It on Pinterest

Shares