Έχουμε να περιμένουμε πρωτότυπο υλικό από τον Leonard Cohen. Ο ερωτικός τροβαδούρος που μας έχει ταξιδέψει με ερμηνείες του, όπως το “Famous Blue Raincoat” και “Dance Me to the End of Love”, μην ξεχνάς πως υπήρξε σημαντικός συγγραφέας και ποιητής. Για έξι συνεχείς δεκαετίες μοιραζόταν την ψυχή του και τα βιώματά του μέσω της ποίησης, των μυθιστορημάτων και της μουσικής. Η ενσυναίσθηση, αλλά και η ανθρωπιά που έκρυβε μέσα του μπορούν να αγγίξουν ξεχωριστά τον καθένα μας, ακόμα και σήμερα.

Εκτός τους δίσκου “You Want It Darker” που κυκλοφόρησε μετά τον θάνατό του, στις 21 Οκτωβρίου 2016, ο Leonard Cohen για ακόμα μία φορά θα ικανοποιήσει το αναγνωστικό κοινό του κι όχι μόνο. Το τελευταίο του ποιητικό έργο, “The Flame”, αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ένα χρόνο από τώρα. Τον Οκτώβριο του 2018, ακυκλοφόρητο υλικό, το οποίο έχει επιλεχθεί από τον ίδιο τον καλλιτέχνη και αποτελεί στην «συντριπτική του πλειοψηφία» νέο υλικό θα έρθει στα χέρια μας υπό την μορφή ενός βιβλίου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως κατά τα λεγόμενα του manager του Leonard Cohen, Robert Kory, ο καλλιτέχνης είχε θέσει ως απώτερο σκοπό των τελευταίων στιγμών της ζωής του να ολοκληρώσει αυτό το βιβλίο. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Για την ολοκλήρωση του βιβλίου, πήρε μεγάλο μέρος των αδημοσίευτων ποιημάτων του κι επιλεγμένα αποσπάσματα από τις σημειώσεις του. Η θεματική του βιβλίου είναι η φλόγα και το πως αυτή απειλείται από την κουλτούρα μας.»

Το βιβλίο “The Flame” ολοκληρώθηκε λίγες ημέρες πριν τον θάνατο του Cohen. Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο, Canongate, το εν λόγω έργο χαρακτηρίζεται «ποιητικό» και προάγει «μία άνευ προηγουμένου οικεία ματιά στη ζωή και το σκεπτικό ενός μοναδικού καλλιτέχνη και στοχαστή.» Εν αναμονή, λοιπόν, μίας ακόμα δημιουργίας που μας επιφύλασσε ο Leonard Cohen…

Pin It on Pinterest

Shares