Όπως και όλοι οι μύες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του σώματος και δεν τους βλέπει κανείς στο en face,οι τρικέφαλοι παραμελούνται αρκετά.

Η επίδειξη απαιτεί πράγμα που να φαίνεται και γι αυτό τη μερίδα του λέοντος από τον χρόνο του χριστεπώνυμου πληρώματος τον αποσπούν το  στήθος και οι δικέφαλοι με τις άπειρες κάμψεις τους.

Απλά συγκρίνετε το χρόνο που δαπανάτε γι αυτά τα μέρη του σώματος σε σχέση με την πλάτη και τους τρικέφαλους!

Οκ;;

Οι αγύμναστοι και χαλαροί τρικέφαλοι όμως είναι ότι χειρότερο για το χέρι μιας γυναίκας.
Αυτό το κρέμασμα που κάνουν δεν είναι καθόλου κολακευτικό για την εμφάνισή τους.
Κι αυτό βέβαια ισχύει και για πολλούς άντρες.

Επιπλέον οι τρικέφαλοι γίνονται συχνά ο περιοριστικός παράγοντας στις ασκήσεις πιέσεων που πάνε τόσο μακριά όσο και οι τρικέφαλοι.

Και βέβαια το θέμα δεν είναι μόνο αισθητικό αλλά και λειτουργικό και οι μυικές ανισορροπίες και ασυμμετρίες μπορούν να προκαλέσουν μυαλγίες και κακή στάση του σώματος.

Απόδοτε ουν τα τω Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ!

Κι όπως και να το δεις οι τρικέφαλοι αποτελούν τα 2/3 της μάζας του βραχίονα κι έχουν μια επιπλέον κεφαλή σε σχέση με τους in δικέφαλους.

Σύντομη ανατομία των τρικέφαλων 

Φαντασθείτε ότι βλέπουμε την εικόνα από πίσω και συνεπώς μιλάμε για το δεξί χέρι όπως φαίνεται από την οπίσθια πλευρά του.

Διακρίνουμε τις τρεις κεφαλές του τρικέφαλου που είναι:

1. H μακρά κεφαλή που έχει και την περισσότερη μάζα (long head)

2. H εξωτερική ή πλάγια κεφαλή που συνήθως είναι πιο εμφανής και είναι η μικρότερη σε μάζα (lateral)

3. Η μεσαία κεφαλή που είναι και μεσαία σε μάζα και βρίσκεται πιο βαθιά στο χέρι από ότι οι άλλες και μάλιστα στο μεγαλύτερο της μήκος καλύπτεται από αυτές αφήνοντας ένα μόνο μικρό κομμάτι της να φαίνεται πάνω ακριβώς από το ύψος του αγκώνα (medial).

Όπως φαίνεται καθαρά στο σχήμα η μακρά κεφαλή εκφύεται από την ωμοπλάτη ενώ οι άλλες δύο από το βραχιόνιο οστό.

Κάπου πάνω από τον αγκώνα οι τρεις κεφαλές ενώνονται και καταφύονται στο ωλένακρο που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η οστέινη προεξοχή του αγκώνα.

Είναι λογικό να πρέπει να γυμνάσουμε και τις τρεις κεφαλές των τρικέφαλων και θα δούμε σταδιακά στις επόμενες αναρτήσεις ποιες ασκήσεις τις στοχεύουν καλύτερα!

Tέλος του 1ου μέρους

Χρήστος Στρογγύλης

Pin It on Pinterest

Shares