Σχεδόν επτά χρόνια μετά τον τραγικό θάνατό της, εμφανίστηκε στο διαδίκτυο ένα από τα ακυκλοφόρητα πρώτα demos της Amy Winehouse. Το τραγούδι “My Own Way”, ηχογραφήθηκε το 2001, όταν ήταν μόλις δεκαεπτά χρονών, με το οποίο προσπαθούσε να κερδίσει την προσοχή των studios και των δισκογραφικών εταιρειών.

Ο πρώην παραγωγός της Amy Winehouse και συνθέτης του τραγουδιού, Gil Cang δήλωσε: «Το είχα στο νου μου εδώ και πολύ καιρό. Το βρήκα ξανά την περασμένη εβδομάδα και σκέφτηκα, θα το κοινοποιήσω ώστε να το ακούσουν οι θαυμαστές της”.

Το τραγούδι δημιουργήθηκε με την βοήθεια του James McMillan και της Maryanne Morgan, σε τρεις διαφορετικές εκδοχές. Οι τελευταίοι δήλωσαν πως η Winehouse τράβηξε την προσοχή τους όταν ήρθε για πρώτη φορά στο studio “φορώντας ένα παντελόνι τζιν που έγραφε στα οπίσθια με μαρκαδόρο τη φράση “Sinatra Is God”, όπως δήλωσαν στην Guardian.

Ο ήχος του τραγουδιού είναι αισθητά διαφορετικός από τις συνηθισμένες, παράδοξες, jazz ερμηνείες της Winehouse, ένα είδος το οποίο σεβάστηκε βαθιά και αντικατοπτρίζεται καθ’όλη την διάρκεια της καριέρας της. Το “My Own Way” ακολουθεί περισσότερο R’n’B και hip-hop ακούσματα ενώ η φωνή της Winehouse είναι αδιανόητα ώριμη για δεκαεπτά χρονών.

Pin It on Pinterest

Shares