“Ο καθένας αποκαλεί τον Bob Dylan ποιητή, αλλά δεν γράφει ποίηση”, δήλωσε η τραγουδίστρια της soul, Bettye LaVette, η οποία ασχολήθηκε με τη συνολική δισκογραφία του για το επερχόμενο album της “Things Have Changed”. “Δεν γράφει τραγούδια πραγματικά, γράφει πεζογραφία”.

Η παραγωγή του δίσκου ανήκει στον drummer, Steve Jordan, ενώ η ίδια η LaVette φέρνει τα blues και την soul μουσική της και την προσαρμόζει επάνω σε μια ντουζίνα από αγαπημένα τραγούδια του Dylan. Η δημιουργία των τραγουδιών περιλαμβάνει τον ίδιο τον κιθαρίστα του Dylan, Larry Campbell, καθώς και special-guests όπως ο Keith Richards και ο Trombone Shorty. Στο επίκεντρο του ήχου είναι η φωνή της LaVette: ένα ισχυρό και γεμάτο “όργανο” που μεταφέρει την εμπειρία που έχει αποκτήσει από μια καριέρα που ξεπερνά τα 55 χρόνια στο χώρο.

“Αυτό είναι το πιο ασυνήθιστο πράγμα που έχω κάνει”, πρόσθεσε η τραγουδίστρια, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της το 1962 -στην ηλικία των 16 ετών- με το μοναδικό “My Man – He’s a Loving Man” που κυκλοφόρησε μέσω της Atlantic Records. Το ντεμπούτο album του Dylan κυκλοφόρησε συμπτωματικά την ίδια χρονιά. Ενώ η δική του καριέρα άνθισε τις επόμενες δεκαετίες, η LaVette βρέθηκε να αγωνίζεται να μεγαλώσει το κοινό της μέχρι τη δεκαετία του 2000, όταν το ανανεωμένο ενδιαφέρον για την soul, το gospel και του αmerican roots την επανέφεραν στο προσκήνιο.

Το “Things Have Changed” κυκλοφόρησε από τον Dylan το 2000, κοσμώντας το soundtrack της ταινίας “Wonder Boys”. To τραγούδι απέφερε στον Dylan, εκείνη τη χρονιά, ένα βραβείο Golden Globe κι ένα Oscar στην κατηγορία “καλύτερου τραγουδιού από ταινία” και για τις δύο διοργανώσεις!

Pin It on Pinterest

Shares