Η συναυλία των 75ων γενεθλίων του John Lennon συλλαμβάνει παραστάσεις από την ιστορική εκδήλωση στο The Theater At Madison Square Garden, τιμώντας τα τραγούδια μιας από τις σημαντικότερες πολιτιστικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα. Το οπτικοακουστικό υλικό αλλά και η ηχογράφηση της συναυλίας περιλαμβάνει 20 ερμηνείες σε τραγούδια που έγραψε για τους θρυλικούς Beatles αλλά και κλασικά solo τραγούδια του που ερμήνευσαν μεγάλοι καλλιτέχνες όπως: Aloe Blacc, Steven Tyler (των Aersomith), Eric Church, Sheryl Crow, Brandon Flowers (των The Killers), John Fogerty, Peter Frampton, Juanes, Kris Kristofferson, Pat Monahan (των Train), Tom Morello (Rage Against The Machine, Audioslave, The E-street band), Willie Nelson, Spoon και Chris Stapleton.

H συναυλία “Imagine: John Lennon 75th Birthday Concert”, πραγματοποιήθηκε το 2015 με παρουσιαστή τον ηθοποιό και μουσικό Kevin Bacon ενώ την έναρξη της έκανε η χήρα του John Lennon, Yoko Ono αναφωνώντας “το rock’n’roll είναι εδώ για να μείνει”. Τέσσερα χρόνια μετά η συναυλία κυκλοφορεί σε διπλό CD συνοδευόμενο από το DVD, με 20 από τις εμφανίσεις αυτές να αποτελούν το επίσημο tracklist του.

Σαφώς δεν υπάρχει καμία στιγμή που να αποτελεί highlight της συλλογής αυτής μιας και συνολικά αποτελεί ένα “must-have-album” για όλους τους fans του μεγάλου Βρετανού τραγουδοποιού. Η μόνη στιγμή που ίσως αξίζει να δώσει κανείς περισσότερη προσοχή είναι το τραγούδι “All You Need is Love” που κλείνει το album και ενώνει όλους τους παραπάνω καλλιτέχνες σε μια σπάνια συνεύρεση!

“Είναι όμορφο να βλέπεις τόσους πολλούς υπέροχους και ταλαντούχους μουσικούς να συναντιόνται για αυτή την ιδιαίτερη συναυλία προκειμένου να γιορτάσουν τα γενέθλια του John”, δήλωσε η Yoko Ono. “Η μουσική του John συνεχίζει να δίνει ελπίδα, φως και ευτυχία σε γενιές ανθρώπων παντού. Η πεποίθησή του ότι ο καθένας μπορεί να αλλάξει τον κόσμο συνεχίζει να εμπνέει την ανθρώπινη φυλή να πιστεύει στον εαυτό της και η επιρροή του να είναι αιώνια στις καρδιές όλων δεδομένου ότι όλοι μοιραζόμαστε τις δυνατότητες και τη δύναμη της μουσικής».

Ένα μέρος των εσόδων από τη συναυλία έχουν δοθεί στο Ίδρυμα Robin Hood.Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.robinhood.org.

Art Cover:

Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Google+

Pin It on Pinterest

Shares