Γαρνιτούρα : κλωνάρι θυμαριού και δενδρολίβανου, καψαλισμένο τζίντζερ, φετούλες πράσινου μήλου και angostura bitters σε μια πιπέτα.

Ποτήρι : ποτήρι τύπου julep

Προετοιμασία :

Συνθλίβεις το μήλο μέσα στο σέικερ με ένα γουδοχέρι και καψαλίζεις μαζί του ελαφρά με ένα φλόγιστρο το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Προσθέτεις και τα υπόλοιπα υλικά εκτός της σόδας. Γεμίζεις με τριμμένο πάγο και «τελειώνεις» με ελάχιστη σόδα.

Προέλευση : Kefalonía Julep από τον Gegam Kazarian και την ομάδα του Foopairing®, για το μεγάλο σεμινάριο του Foopairing® που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, στις 31/03/15

Photo by Stathis Kalligeris
Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Google+

• ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ •

45ml Metaxa 5
10ml Ούζο
1/4 μήλο ποικιλίας Granny Smith
5ml ελληνικό θυμαρίσιο μέλι
3ml φρέσκος χυμός τζίντζερ
Θυμάρι
Δενδρολίβανο
Σόδα

 

Pin It on Pinterest

Shares