Αυτή η περίοδος της καριέρας του Morrissey είναι ίσως η πιο ταραχώδης, λόγω των αμφίσημων πολιτικών του δηλώσεων και της ανοιχτής του υποστήριξης στο ακροδεξιό βρετανικό κόμμα For Britain. Ταυτόχρονα, όμως, είναι και ιδιαίτερα δημιουργική. 1,5 μόλις χρόνο μετά την κυκλοφορία του εξαιρετικού (μα άδικα κατακρεουργημένου από τους κριτικούς, λόγω των – αφελών, τουλάχιστον – στίχων) Low in High School, ο Morrissey ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ με τίτλο California Son. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δίσκος θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο του 2019 και θα περιέχει 12 διασκευές Αμερικανών συνθετών. Από τις λίγες πληροφορίες που έχουμε, στο άλμπουμ θα περιλαμβάνεται σίγουρα το Back on the Chain Gang των Pretenders που είναι και το single-προπομπός και θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο. Έχουν ακουστεί επίσης ως περιλαμβανόμενες διασκευές τα It Happens Every Time του Tim Buckley και το Judy is a Punk των Ramones.

Παραγωγός του άλμπουμ θα είναι ο Joe Chicarelli (γνωστός από τη θητεία του με τους Strokes και τους U2) που έκανε την παραγωγή των δύο προηγούμενων άλμπουμ του Moz World Peace is None of Your Business και Low in High School). Στη δημιουργία αυτού του άλμπουμ έχει συμμετάσχει η τραγουδίστρια-συνθέτης Laura Pergolizzi, πιο γνωστή στην Αμερική ως LP. Το άλμπουμ έχει ηχογραφηθεί στο θρυλικό Sunset Sound στούντιο στο Los Angeles (ή, κατά πολλούς, Moz Angeles, λόγω του ιδιαίτερα φανατικού κοινού που έχει ο καλλιτέχνης στην πόλη). Ίσως ο Morrissey με τον τίτλο του άλμπουμ και το περιεχόμενο να ανταποδίδει κατά κάποιο τρόπο τη χειρονομία της πόλης του Los Angeles που ανακήρυξε τη 10η Νοεμβρίου ως Morrissey Day.

Για μερικούς οπαδούς η κυκλοφορία ενός άλμπουμ διασκευών ίσως να ακούγεται ως ένα απογοητευτικό νέο. Από την άλλη, μπορεί να είναι μια σοφή κίνηση, καθώς με τη φόρα που έχει πάρει ο Moz ίσως να είχαμε τίτλους τύπου You’re the One For Me Farage, ή Τhis Charming Trump… Όσο δύσκολο κι αν μας το έχει κάνει εσχάτως, προσπαθούμε να επικεντρώσουμε στη μουσική του κι όχι στις αδιανόητες μπαρούφες που πετάει το τελευταίο διάστημα.

Pin It on Pinterest

Shares