Με κινητήρια δύναμη το δημιουργικό ντουέτο των Marc Collin και Olivier Libaux, δύο μουσικούς / παραγωγούς που ξεκίνησαν την πορεία τους στη μουσική σκηνή της Γαλλίας στα τέλη της δεκαετίας του ’80, μέσα από διάφορα σχήματα, οι Nouvelle Vague αποτελούν μία cover band εντελώς διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες.

Η συνεργασία των δύο ξεκίνησε το 1998, αλλά η ιδέα των Nouvelle Vague πήρε σάρκα και οστά το 2003, με βασικό άξονα την κοινή αγάπη τους για τη new wave / post punk σκηνή των 80’s. Αποφάσισαν να δώσουν στα ακούσματα της εφηβικής τους ηλικίας μία νέα χροιά, παρουσιάζοντας κομμάτια εκείνης της περιόδου – άλλοτε διάσημα και άλλοτε λιγότερο γνωστά το ευρύ κοινό – σε επανεκτελέσεις βασισμένες σε λιτές ακουστικές ενορχηστρώσεις, παραπέμποντας ηχητικά στη bossa nova, τη jazz και την pop των 60’s. Σε συνδυασμό με τις αιθέριες γυναικείες φωνές που ανέλαβαν τα φωνητικά, το αποτέλεσμα ακούστηκε αναπάντεχα φρέσκο και αναζωογονητικό, κερδίζοντας fans σε ολόκληρο τον κόσμο!

Οι Nouvelle Vague αγγίζουν ορισμένες διαχρονικές συνθέσεις με ανεμελιά και αθωότητα. Δεν αναζητούν την τέλεια ριζοσπαστική διασκευή, αλλά τιμώντας το πρωτότυπο του αποδίδουν μία feel good διάθεση, υπενθυμίζοντάς το στο κοινό με έναν ίσως πιο προσιτό και αναμφίβολα γοητευτικό τρόπο.

Σε απάντηση στο ντεμπούτο album τους που κυκλοφόρησε το 2004 και έγινε μέσα σε μια στιγμή ένα από τα πιο κλασικά albums, ο Marc Collin και ο Olivier Libaux πειραματίστηκαν με διάφορα μουσικά είδη. Έτσι, ηχογράφησαν πολλά τραγούδια. Τραγούδια που είναι σχετικά με το θέμα κάθε album που κυκλοφορούν, ωστόσο πολλές διασκευές και άλλα ακυκλοφόρητα τραγούδια, αν και έτοιμα για κυκλοφορία, είχαν καταχωνιαστεί στα συρτάρια τους. Αυτές οι αδημοσίευτες ηχογραφήσεις παρουσιάζονται μέσα από το ολοκαίνουριο album τους «Curiosities», καλύπτοντας μια δημιουργική περίοδο του συγκροτήματος από το 2004 ως το 2019.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, οι Nouvelle Vague συνηθίζουν να αναζωογονούν -και μερικές φορές να συστήνουν-, δεκάδες τραγούδια από το Νέο Κύμα και το Punk ρεπερτόριο, μερικά αρκετά γνωστά και άλλα σχεδόν ξεχασμένα τραγούδια. Αλλά η ιστορία δεν έχει τελειώσει.

«I’m in Love With a German Film Star» (1981) των The Passions, «Sweet Dreams (Are Made Of This)» (1983) των Eurythmics, «Mirror In The Bathroom» (1980) των The English Beat, «Nowhere Girl» (1982) των B-Movie, «Don’t You Want Me» (1981) των The Human League, «Brass in Pocket» (1980) των The Pretenders είναι μόνο μερικά από τα «διαμαντάκια» -όλα παρμένα από τη δεκαετία του 80- που γνώρισαν διαφορετικές versions και έγιναν ο καμβάς για νέες ηχητικές πινελιές από τους Nouvelle Vague!

Tracklist:
1 Sweet Dreams 3:48

2. My Girl 4:14

3. Girl You Want 2:50

4. Under The Flag 3:01

5. Brass in Pocket 4:08

6. I’m In Love With a German Film Star 3:37

7. Don’t You Want Me 3:19

08. Blank Generation 2:36

09. Mirror In The Bathroom 3:46

10. Sex Beat 3:19

11. Ghost Rider 6:01

12. Nowhere Girl 3:25

Pin It on Pinterest

Shares