Δυόμισι χρόνια μετά την τελευταία τους ολοκληρωμένη, δισκογραφική δουλειά, με τίτλο “Super”, οι βραβευμένοι με Brit Awards κι έξι φορές υποψήφιοι στα βραβεία Grammy Pet Shop Boys επανήλθαν με ένα νέο E.P. Ο λόγος γίνεται για το “Agenda”, που συνολικά είναι το δεύτερο E.P. του συγκροτήματος. Τέσσερα νέα τραγούδιαεπέλεξαν, λοιπόν, να κυκλοφορήσουν οι Pet Shop Boys, όλα σε παραγωγή του Tim Powell. Το βρετανικό, dance-pop group πραγματοποίησε τις ηχογραφήσεις του δίσκου περί τα τέλη του 2018 και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, το E.P. “Agenda” είδε το φως της δημοσιότητας, μέσω των δισκογραφικών εταιρειών x2Parlophoneκαι Capitol Records.

Το πρώτο τραγούδι του δίσκου είναι το “Give stupidity a chance” και όπως περιγράφεται από τον Βρετανό μουσικό και τραγουδιστή, Neil Tennant“είναι ένα σατιρικό τραγούδι για την κακή ποιότητα της πολιτικής ηγεσίας στον σύγχρονο κόσμο”. Πιο συγκεκριμένα, γίνονται αναφορές στον Donald Trump, αλλά και τον Βρετανό πολιτικό, Michael Gove. Συνεχίζοντας τον κοινωνικο-πολιτικό σχολιασμό τους, οι Pet Shop Boys μοιράζοντας μαζί μας το εύρυθμο και disco anthem τους, “On social media”. Μέσω αυτού μιλάνε για την θέση του ανθρώπου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου καταφέρνει να είναι πανταχού παρών και να συμμετέχει σε κάθε τι που τον αφορά ή και όχι.

Το “What are we going to do about the rich?” έρχεται ως ένα είδος διαμαρτυρίας, όπου οι Pet Shop Boys κατακρίνουν όσους έχουν μαζέψει πάνω τους τα πλούτη. Συγκεκριμένα, ο Neil αναφέρει: “Μιλάμε για τους εξαιρετικά πλούσιους – ολιγάρχες και όλους τους σχετικούς. Τους υπερ-πλούσιους.” Πέρα από τα τρία αυτά σατιρικά τραγούδια, οι Pet Shop Boys επέλεξαν ένα ακόμα τραγούδι προς παρουσίαση, που έχει τη μορφή μπαλάντας και προσπαθεί να κινητοποιήσει συνειδήσεις. Το τραγούδι αυτό, με τίτλο «The forgotten child», αναφέρεται σε εκείνους τους ‘αποδιοπομπαίους τράγους’ που στην προκειμένη είναι τα παιδιά. Τα παιδιά αυτά που στον βωμό τους και για την υποτιθέμενη υπεράσπισή τους γίνονται οι πόλεμοι, ψηφίζονται νόμοι και παίρνονται αποφάσεις που εν κατακλείδι μόνο κακό φέρνουν.

Το νέο E.P. των Pet Shop Boys κυκλοφόρησε περισσότερο για να θέσει σε λειτουργία το μυαλό μας και λιγότερο για να παρουσιάσει το συγκρότημα το νέο του μουσικό υλικό. Μία φιλότιμη προσπάθεια που και πάλι βγάζει το συγκρότημα ‘ασπροπρόσωπο’ για την πορεία του στην μουσική βιομηχανία. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως τα τέσσερα αυτά τραγούδια δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν στο επερχόμενο studio album του συγκροτήματος, που θα κυκλοφορήσει το φετινό φθινόπωρο σε παραγωγή του Stuart Price.

Art Cover:

Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Google+

Tracklist:

1. “Give stupidity a chance” – 2:59

2. “On social media” – 3:33

3. “What are we going to do about the rich?” – 3:04

4. “The forgotten child” – 3:33

Pin It on Pinterest

Shares