Στις 7 Ιουνίου, ο Prince αν δεν είχε πεθάνει τόσο απρόσμενα πριν από δύο χρόνια, θα ήταν τώρα 60 ετών. Και όχι συμπτωματικά, την ίδια μέρα το ίδρυμα του Prince, ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου live album που θα φέρει τον τίτλο “Piano & A Microphone ’83”, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο. Τα εννιά-τραγούδια, του δίσκου θα μας χαρίσουν 35 λεπτά από μια ζωντανή ηχογράφηση σε κασέτα που δημιούργησε ο ίδιος στο στούντιο του σπιτιού του στη Minneapolis όταν ήταν στην απόλυτη κορυφή του – μόνος του, παίζοντας μόνο πιάνο, όπως έκανε στις τελικές εμφανίσεις του, ακριβώς πριν από τον θάνατο του.

Το album θα περιλαμβάνει ανέκδοτες εκτελέσεις των τραγουδιών του Prince, όπως στο “Purple Rain” και στο b-side του, “17 Days”, μια διασκευή στο τραγούδι της Joni Mitchell, “A Case Of You”, καθώς και μια ακόμα διασκευή στο παραδοσιακό τραγούδι, “Mary Don’t You Weep”, που είναι και το πρώτο δείγμα που παίρνουμε από αυτή τη δουλειά.

H διασκευή αυτή του Prince είναι αρκετά “ωμή” αλλά εκφραστική και βιρτουόζικη και είναι κάτι που πραγματικά πρέπει να ακούσετε. Το τραγούδι θα ακούγεται επίσης, πάνω από τα τελικά credits της επικείμενης ταινίας του Spike Lee, “BlacKkKlansman”.

Pin It on Pinterest

Shares