Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως από τις συνθέσεις του για κινηματογραφικά scores όπως για παράδειγμα το πολυβραβευμένο “Amélie” του 2001. Ο κορυφαίος Γάλλος μουσικός και συνθέτης Yann Tiersen, ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία του νέου του album που θα έχει τίτλο “All”, και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 15 Φεβρουαρίου. Στη μίξη και στην συν-παραγωγή του δίσκου είχε στο πλευρό του Gareth Jones, που γνωρίσαμε μέσα από άλλες παραγωγές για ονόματα όπως οι Depeche Mode και οι Erasure. Ολόκληρο το album ηχογραφήθηκε στο Ushant (ένα μικρό νησί στην Κελτική Θάλασσα) στο στούντιο, χώρο εκδηλώσεων και κοινοτικό κέντρο, The Eskal που ανήκει στον ίδιο τον Tiersen.

Το πρώτο δείγμα που κυκλοφορεί μέσα από το “All” είναι η σύνθεση “Tempelhof” που είναι σαφώς βασισμένη στο πιάνο στην οποία ο Tiersen ενσωματώνει ηχογραφήσεις από τους ήχους του αεροδρόμιο Tempelhof στο Βερολίνο.

Ο Yann ανακοίνωσε επίσης μια περιοδεία που θα ξεκινήσει μέσα στο 2019 για την υποστήριξη και την προώθηση του δίσκου του. Οι περισσότερες ημερομηνίες είναι σε ευρωπαϊκό έδαφος, αλλά υπάρχουν και κάποιες στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του περιβόητου Beacon Theatre της Νέας Υόρκης στις 28 Μαΐου και του Greek Theater στο Los Angeles στις 10 Μαΐου. Η προπώληση των εισιτήριων ξεκινά την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου

Pin It on Pinterest

Shares